Rijetka ptica ružičasta golubica

Rijetka ružičasta golubasta ptica danas spada u ugrožene vrste golubova, a i dalje je jedan od najneobičnijih predstavnika svoje vrste.

Ružičasta golubica

Rezidencija područje

Ružičastog goluba možete sresti samo u ograničenom području. Živi isključivo na južnoj strani otoka Mauricijusa, smještenom u Indijskom oceanu, i na istočnoj obali koraljnog otoka Egret, u blizini mnogih rijetkih vrsta ptica i sisavaca skrivenih od ljudskih očiju. Ružičasti golub umjetno je migrirao na posljednje gore spomenuto mjesto boravka uz pomoć ljudi kako bi sačuvao vrstu.

Povijesna pozadina ukazuje na Otok Reunion među ranim staništima ružičaste golubice.

Među prirodna prirodna mjesta boravka koje ružičasti golub bira za sebe su zimzeleni šumski prostori smješteni u planinskim predjelima, sačuvani u malim količinama. U naseljima takvih planinskih šumskih područja opisane krilate vrste pretežno preferiraju guste gustine liana u kojima ima dovoljno svježeg zelenila.

Vanjske značajke

U veličini, ružičasti golub doseže duljinu do 38 cm, dok ne teži toliko koliko obična gradska ptica ove obitelji - od 0, 32 do 0, 35 kg. Pored glavnih karakteristika veličina, opis ružičaste golubice uključuje i njena posebna svojstva:

  • srednja duljina cervikalne regije i okrugli oblik male veličine glave,
  • tamno siva ili tamno smeđa krila, dok je boja primarnog preklopa nešto tamnija od ostalih,
  • repni dio je u obliku ventilatora, rep je obojen smeđim tonom, crvenim tonom,
  • kljun je prilično jak, malo zadebljan prema kraju, svijetlo crven u podnožju, vrh obojen u blijedo ružičastu,
  • četverokutne (jedan kratki, tri duga prsta) šape svijetlo crvenog tona,
  • šarenica oka je žuta tamna, prsten oko oka crveni.

Ipak, glavna karakteristika ružičaste golubice, po kojoj je ptica dobila ime, glavno je perje blijede sjene.

Ako pronađete fotografije koje prikazuju ružičastu golubicu, tada će većina njih sadržavati slike običnih bijelih golubica, umjetno obojenih u svijetlim bojama. Prava ružičasta golubica takve boje nema ništa slično. U prirodnoj rijetkoj ptici, glavna boja šljiva je bez kontrasta.

Značajke ponašanja

Ženke i mužjaci ružičaste golubice emitiraju plače tijekom leta. Ako u ženki glas izgleda poput mekanog zvuka sa prigušenim "x", slično kao "huhuu ...", tada će mužjaci zvuk biti glasniji i često produženi "cuka ...".

Za ružičastu golubicu poželjno je lebdjenje u malim skupinama. Za vrijeme uzgoja, oni formiraju parove i počinju provoditi teritorijalni boravak, aktivno čuvajući i štiteći okupirano područje od rodbine.

Po prirodi, ružičasta golubica je monogamna ptica.

Mjesta za gniježđenje ptica odabrana su već na početku sezone parenja, koja pada na kolovoz-rujan. Istodobno, u zatočeništvu u zoološkim vrtovima, ružičasti golub može produžiti svoju godinu uzgoja tijekom cijele godine, ali vrhunac plodnosti događa se u proljeće i ljeto.

Igre parenja ovih golubova započinju udvaranjem muškaraca za golubove. Ptice hodaju oko ženki s izduženim vratom i natečenim golubima.

Gnijezdo rijetkih golubova izgrađeno je od tankih grana, stoga je često labavo i krhko. Polaganje jaja ženke nema više od 2 jaja s bijelom školjkom, čija se inkubacija odvija 14 dana. U isto vrijeme, ujutro i noću, ženka sjedi na polaganju jaja, a danju - mužjak.

Uzgoj pilića

Novorođena pilića koja su se pojavila nakon 14 dana slijepa su. Tijelo im je prekriveno rijetkim peruti bijele boje. Tijekom tog razdoblja, mladunci ne mogu jesti sami, stoga tijekom prvog tjedna života piliće hrane roditelji. Prvih 7 dana ptičje mlijeko postaje hrana ružičastih golubijih pilića - tajna goluba pastoznog stanja bijele boje, koja nastaje zidovima goluba ptica. Ova prirodna hrana proizvedena od golubova sadrži dovoljnu i potrebnu količinu proteina i masnih sastojaka kako bi se osigurao rast pilića.

Oči pilića otvaraju se 7 dana nakon rođenja.

Tijekom rasta mladunaca, njihovi roditelji počinju uključivati ​​čvrstu hranu u svoj hranidbeni dio, smanjujući proizvodnju proizvedenog peradarskog mlijeka. Potpuno odrasli pilići golubovi odlaze u dobi od 10 dana.

Ružičasti golub uzdiže se u krilo nakon otprilike 3-4 tjedna, ostajući na skrbi svojih roditelja do 7 tjedana. Zrelost ptica javlja se u dobi od jedne godine, a završava u mužjaka u dobi od 10-11 godina, kod ženki - u dobi od 17-18 godina. Ukupni životni vijek ovih rijetkih golubova je mužjacima do 20 godina. Ženke žive 5 godina manje.

Preporučeno

Karakteristike krastavaca Vyatich
2019
Ljetne gljive: opis, opasne dvojnice
2019
Karakteristike sorte krastavaca Metelitsa
2019